Lukuinnon menu on luotu helpottamaan opettajien työtä lukuinnon edistämisessä. Menun ajatuksena on tarjota innostavia tehtäviä ja toimintatapoja lukemisen eri vaiheisiin. 

Lukuinnon menu voi kulkea opettajalla kätevästi kalenterin välissä, olla yhteisesti esillä luokkatilassa tai matkata oppilaiden vihkon välissä.

Menun alkupaloista löydät tehtäviä, joiden avulla voit herätellä oppilaiden lukuintoa. Tehtäviä voi tehdä yksin, parin kanssa tai vaikka koko luokan kanssa.

Välipalojen tarkoitus on tarjota piristystä lukemiseen. Näiden tehtävien tarkoituksena on auttaa lukijaa saamaan lukukokemuksesta mahdollisimman mieleinen.

Jälkkäreiden ajatuksena on pohtia luettua ja jakaa lukukokemusta. Jälkkäritehtävien avulla voidaan kannustaa oppilaita tarttumaan toisten lukemiin kirjoihin.

Lukuinnon menun tehtävät löytyvät sekä värillisinä että mustavalkoisina. Värillinen versio voi olla luokan seinällä yhteisesti esillä. Mustavalkoisen version voi tulostaa oppilaalle, ja hän voi vaikkapa värittää aina yhden kohdan menusta sen suoritettuaan.

Innostavia lukuhetkiä!